El Priorat

La comarca del Priorat és un territori ideal per explorar de dalt a baix, caminant, amb bicicleta o bé, fent rutes tastant els seus vins. Destaca per les seves tres Denominacions d’Origen; D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat i la D.O. Protegida Siurana.

Els seus racons hi amaguen vestigis històrics que demostren la presència humana des de temps prehistòrics i la carreguen d’emocions i aventures.

El Priorat és tota una experiència ja que, gràcies a la seva geologia i història, els ulls se’ns omplen d’imatges realment fantàstiques: el Montsant retallant l’horitzó, Siurana al colofó d’un penya-segat, els camps inacabables de vinyes centenàries, les pintures rupestres, alguns pobles més alts que amples, els edificis modernistes i molt més, fan que podem gaudir d’aquesta comarca vinícola, on el principal protagonista és el vi.

Aquí, el ritme de vida és diferent, més tranquil i pausat, els habitants vetllen pel benestar de la terra i la seva producció local. Cada dia més, es dóna més èmfasi en els productes de Km0 i de qualitat. Remarcant la importància del resultat final i tenint cura des de l’inici de producció. Un bon vi comença al camp, a la vinya, al cep històric, al pagès, i passa al celler amb la mateixa delicadesa i saviesa.

És doncs, una comarca que s’ha de viure des de l’arrel. Experimentar les seves històries, caminar-les i tastar-les, és la única manera d’entendre-la!

Poboleda

Poboleda és un petit poble situat a la comarca del Priorat. Amb el Montsant enfront i al bell mig de la vall del riu Siurana, el paisatge no podria ser més fantàstic. Amb gairebé 400 habitants, el poble està carregat d’energia i vitalitat.

El seu entorn és qui li ha proporcionat el nom de Poboleda. Aquest, significa pollancreda o albereda, bosc de pollancres o àlbers. És doncs, un topònim romànic que indica la seva llarga història i trajectòria. El nom de Populetum apareix ja documentat des del segle XII.

És un poble petit però el seu encant és immens. S’hi viuen experiències durant tot l’any. Tot passejant per la vila, s’observen grans portalades de cases pairals centenàries, l’antiga Casa dels Frares, que és on es troba avui en dia la seu de l’Ajuntament, i al capdavall del carrer Major, l’Església de Sant Pere Apòstol.

A més a més, hi ha tot un seguit de recorreguts saludables al voltant de la vora del riu Siurana on s’arriba a la Font del Mingot. I tot això sense oblidar-nos dels grans costers de vinya que envolten al poble i el fan d’allò més especial. Gràcies a les vinyes amb D.O.Q. Priorat, la terra i les vinyes velles, esdevenen les grans protagonistes amb els daurats de les garnatxes i els vermells de la carinyena.